top of page
Пошук
Фото автораРуслан Бельтюков

РЕКОМЕНДУЄМО ЕКСПЕРТА Катерина Рєзнікова: «Курс надихнув мене на нові ідеї та практики»

Оновлено: 29 бер. 2021 р.

Довідка: Катерина Рєзнікова працює у сфері землевпорядкування та геоінформаційних систем, керівником технічного департаменту. Експертка нещодавно пройшла сертифікаційний курс в Українській школі бізнесу з Управління бізнес-процесами та бізнес-проєктами.


Ми поспілкувалися з Катериною стосовно навчання в бізнес-школі, майбутніх професійних планів. Запитали й як вплинула сертифікація та професійне мислення експерта

Катерино, які рішення приймаєте ви та ваша професійна команда?


Рішення, які зараз я та наша професійна команда намагається реалізувати у власній професійній діяльності стосується органів місцевого самоврядування, котрі використовують геоінформаційні системи у своїй роботі. Тому, звичайно, мені та команді дуже важливо розуміти, яким чином відбуваються певні процеси, як оптимізувати власну роботу. Головна мета полягає в тому, аби той продукт, який ми пропонуємо, був якомога якіснішим та затребуванішим на ринку.


Що саме спонукало вас на проходження сертифікації ISO «Управління проєктами» та «Управління процесами»?


В межах робочого процесу ми співпрацюємо з багатьма міжнародними установами, котрі надають технічну допомогу в сфері землеустрою та децентралізації. Відповідно, наші бізнес-партнери аналізують наскільки ми зацікавлені в співпраці, наскільки наш продукт є якісним та відповідає усім міжнародним стандартам. Сертифікатом ISO «Управління процесами», «Управління проєктами» наша компанія володіє з 2015 року, а навчання персоналу розпочалося вже з цього року.


Проаналізуйте, як вплинуло на ваше мислення навчання з управління проєктами та бізнес-процесами?


Сертифікація допомогла мені навчитися структурувати усі професійні знання, котрими володію, використовувати в певні періоди прийняття рішень саме ті аналітичні знання, котрі стануть найоптимальнішими під час розв’язання професійної задачі. Звичайно, що курс надихнув мене на нові ідеї, практики, котрі в найближчому майбутньому принесуть правильний результат . В першу чергу ефективність стосуватиметься якості продукції та у фінансових показниках, оптимізації бізнес-процесів також.


Можливо, проходження сертифікації спонукало вас до впровадження нових ідей у роботі?


Ідей вдосталь, зараз ми їх випробовуємо в теперішніх проєктах. Зараз на стадії запровадження системи, котра б обліковувала робочий час. Масштабні процеси розподіляємо на менші, виконуючи таким чином завдання ефективніше. Також, шукаємо вузькоспрямованих фахівців, котрі здатні швидко виконувати конкретні задачі. Світ дуже швидкоплинний, адже вкрай швидко змінюється не лише науково-технічний прогрес, а й запити наших клієнтів. Цей прогрес зумовлює і з нашого боку швидке реагування на зміни, відповідно, вирішення будь-яких проблем та запровадження нових ідей на ринку. Мусимо адаптовувати їх бажання під наші можливості.

Катерино, як плануєте розвиватися у професійному плані, після проходження сертифікації? Які першочергові цілі ставите для себе у 2021-році?


Що стосується професійного розвитку, я не можу назвати конкретні плани та бажання. Звичайно, що я хочу розвивати власний продукт. Планую, аби наші геоінформаційні системи, портали, котрі ми створюємо для громад були корисніші. Маю надію на те, що наші продукти буде використовувати більша кількість споживачів. Варто залучати мешканців, активістів, інвесторів для розбудови наших громад для покращення добробуту проживання, створення певних комфортних умов для життя молоді та дітей .


Першочергові цілі на 2021 рік – співпраця з більшою кількістю міжнародних установ, донорів, з якими ми будемо взаємно ділитися досвідом.


Яку якісну професійну літературу ви читаєте у вільний час та, відповідно, можете порекомендувати учасникам Асоціації?


З якісної літератури, котру можу рекомендувати – «Кольоровий менеджмент» Валерія Пекара. Ця книга якраз лежить в мене зраз на столі, я її люблю за доступність, зрозумілість, за яскраві ідеї, котрі достатньо легко втілити в життя.


Розмовляла Дар’я Рачковська

105 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page