top of page
Пошук
Фото автораРуслан Бельтюков

РЕКОМЕНДУЄМО ЕКСПЕРТА Сергій Адамович: «Рано чи пізно, сертифікат буде використаний за призначенням»

Сергій Адамович має вищу освіту за спеціальністю «Фінанси підприємства», працює керівником Асоціації ОСББ «Сервіс». Експерт нещодавно пройшов сертифікаційний курс в Українській школі бізнесу з Управління бізнес-процесами та бізнес-проєктами.


Ми поспілкувалися з Сергієм стосовно навчання, реалізацій майбутніх проєктів та важливості підвищення кваліфікації для керівників.

Сергію, розкажіть про проходження сертифікації ISO «Управління проєктами» та «Управління процесами». Чому обрали саме цю сертифікацію?


Проходження сертифікації ISO – важливий та цікавий етап, тому ця мета стала для мене лише питанням часу, адже йшов до цього досить довго, попередньо закінчивши школу Управбуд онлайн та ще декілька інших модулів у бізнес-школі Руслана Бельтюкова.


Після того, як я отримав ці практичні знання, вже не було проблемою пройти навчання та отримати такий сертифікат. Чому саме ця сертифікація? У власній професійній діяльності стосовно модернізації та управлінні багатоквартирних будинків найголовнішим для мене є впроваджувати нові процеси та проекти кожен день. Саме ці знання, котрі я отримав під час проходження сертифікації допомогли краще налаштувати процеси.


Чи з’явилися головні трансформації в організації та баченні бізнесових процесів після проходження навчання ISO ?


Звісно, з’явилися, адже багато процесів працюють самі по собі, майже без мого втручання, я лише роблю якісь маленькі, але життєво важливі корективи. Кожна людина займається своєю діяльністю незалежно від інших. Кожен професіонал обирає той шлях, котрий йому імпонує. Тому, я вирішив розділити всі великі процеси на менші, адже так оптимальніше виконувати професійні цілі. І головне, що в інших складається таке враження, що я граю в шахи, де бачу всі фігури разом і можу спрогнозувати наступний крок.


Чи вплинув COVID-19 на вашу професійну діяльність? Якщо так, то які шляхи вирішення кризових моментів шукали?


Пандемія змусила трансформувати деякі власні погляди на життя. І не тільки власні, а й більшість людей переглянули свої цінності, погляди та плани. Тому, під час пандемії в мене було вдосталь переосмислити той шлях, котрим я прямую. Раніше займався продажем товарів, але закрив цей бізнес. Чому? Зрозумів, дякуючи навчанню, що моя діяльність не мала чіткої цілі, та й, можливо, цілі геть не було. Зараз у мене в асоціації 18 будинків і поступово з’являються нові. Ми разом з партнером створили з бухгалтерський аутсорсінг і тепер надаємо послуги з бухгалтерії ОСББ. А головне , ціль з’явилася – зробити максимум будинків у власному місті енергоефективними. Це забезпечить додаткову роботу, відповідно, заробіток збільшиться. Держава зекономить на забезпечені газового постачання, а мешканці будинків зменшать платіжки за опалення. Що держава, що громадяни зуміють рентабельно використовувати власні грошові засоби.


Які проекти тепер після того, як Ви стали сертифікованим фахівцем за міжнародним стандартом ISO Вас цікавлять у якості розвитку кар’єри та розвитку Вашого успіху?


Мене цікавлять всі проекти, пов’язані з енергоефективністю та сталим розвитком, не тільки в масштабах міста , а всієї країни. Зміни в реформі ЖКП потрібно втілювати в життя. Ця мета мусить бути реалізованою саме керівниками ОСББ. Знаю , що рано чи пізно цей сертифікат, як квиток в бізнес – майбутнє буде використаний за призначенням, і тоді всі отриманні знання я зможу максимально впровадити в нові потужні проекти.


Cергію, поділіться, хто або що вас надихає?


В житті мене надихає власна сім’я. Бувають в житті непрості часи, але завжди знаходжу шляхи вирішення, адже відчуваю відповідальність за свою родину. Я розумію, що здатися не маю права. Також, мотивує та надає більше сил відчуття того, що власні дії дають результат.


Які цілі на 2021 рік ви плануєте реалізувати?


Єдина важлива мета – модернізувати якомога більше будинків, адже досить жити в радянських житлових умовах. Боротися з місцевою владою, бо ОСББ для них , як гвіздок у черевику. Вести роботу з мешканцями, які ще дуже бояться змін та не розуміють , навіщо їм змінювати життя в своєму будинку на краще, якщо їм і так не погано, бо так звикли жити. А також планую продовжити навчання в сфері бізнесу. Роботи є багато, адже з маленьких перемог утворюються великі.


Розмовляла Дар’я Рачковська

52 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page